Željka Turk Joksimović: DOK ČITAM, ŽIVIM, Crtice iz života prof. Milke Joksimović rođ. Badalić, 28.7.1906. - 13.9.2005.

Državni arhiv u Sisku, Sisak 2016.

Željka Turk Joksimović: DOK ČITAM, ŽIVIM, Crtice iz života prof. Milke Joksimović rođ. Badalić, 28.7.1906. - 13.9.2005.

Osnovni podaci: format 20,5 x 17 cm; 87 str.; 36 fotografija u boji, 14 slikovnih priloga u vidu kopija izvornih dokumenata, bilješka o autorici.

Tema: Knjiga bilježi sjećanja na poznatu i omiljenu sisačku profesoricu Milku Joksimović rođenu Badalić. Kroz sjećanja povezana u logičan slijed upoznaje nas sa bitnim činjenicama i momentima iz profesoričina života kao i njenom snažnom osobnošću. Sve to dopunjava saznanjima iz izvornih dokumenata čime ovoj priči daje autentičnost.

Cijena: 65,00 kn

Iz recenzije Božice Vuić: "..Knjiga Dok čitam, živim strukturirana je tako da kronološki prati život profesorice, argumentirajući ključne točke parafraziranjem i citiranjem relevantnih izvora kao i brojnim preslikama dokumenata i fotografijama koje su i posebna vrijednost ove knjige kojom je autorica ispunila dio vlastita života te učinila trajnim sjećanja svoje obitelji. Tekst je pisan popularno-znanstvenim stilom uz uporabu metajezika struke, no istodobno je to ii toplo ljudsko kazivanje u kojem se s puno poštovanja govori o članu obitelji..."

Autorica, Željka Turk Joksimović (Sisak, 1968. .-  ) diplomirala je 1992. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu ruski jezik i književnost te informatologiju na Odsjeku za informacijske znanosti istog fakulteta te stekla zvanje profesora. Kao diplomirana knjižničarka radi u Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac Sisak. Sudjelovala je na niz domaćih i međunarodnih stručno-znanstvenih skupova s izlaganjima na temu katalogizacije i predmetne obrade, te objavila niz stručnih recenziranih članaka na istu temu. Samostalnom publikacijom monografskog tipa Dok čitam, živim objedinjuje svoju spisateljsku i bibliografsku vještinu temeljenu na opsežnom istraživanju povijesti vlastite obitelji.