Promocija knjige ZANEMARENA BAŠTINA, Prostorne strukture sela u Hrvatskoj autorice dr. sc. Jasenke Kranjčević

Pozivamo Vas na promociju knjige ZANEMARENA BAŠTINA, Prostorne strukture sela u Hrvatskoj autorice dr. sc. Jasenke Kranjčević, koja će se održati u prostorijama Državnog arhiva u Sisku, Frankopanska 21 u utorak 30.10.2018. godine u 19:00 sati.

Knjiga je nastala kao dio znanstvenog projekta Urbanizam nasljeđa – Heratige Urbanism (HERU) – Urbanistički i prostorni modeli za oživljavanje i unaprjeđenje kulturnog nasljeđa, a primjeri koji se navode u ovoj knjizi su i sa sisačkog područja.

Organizatori promocije su Državni arhiv u Sisku, Srednja Europa d.o.o., Zagreb te Institut za turizam, Zagreb dok su objavljivanje knjige financijski pomogli Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH te Hrvatska komora arhitekata.

Znanstveni interes autorice dr. sc. Jasenke Kranjčević, savjetnice u Institutu za turizam u Zagrebu, je povijest planiranja seoskih naselja, planiranje i razvoj seoskog prostora, prostorna distribucija turizma, povijest turističkog nasljeđa i prostorni aspekt razvoja turizma. Objavila je značajan broj radova u domaćim i međunarodnim časopisima i knjigama. Suradnica je na već spomenutom znanstvenom projektu Urbanizam nasljeđa – Heratige Urbanism (HERU) – Urbanistički i prostorni modeli za oživljavanje i unaprjeđenje kulturnog nasljeđa 2014.-2018.