TJEDAN ARHIVA U DRŽAVNOM ARHIVU U SISKU, 2015.

U drugoj polovici mjeseca studenog, Državni arhiv u Sisku već tradicionalno, organizira "Tjedan arhiva", prije svega kao tjedan otvorenih vrata, ali i kao priliku da predstavi svaki puta neki novi segment arhivskoga gradiva kojeg čuva u svojim spremištima.
Izložbom i istoimenim katalogom predstavljamo Zbirku fotografija, negativa i dijapozitiva Milana Pavića, koja je u vlasništvu ovoga Arhiva od 2000. godine.
U Tjednu arhiva, izložbu će biti moguće pogledati od 8,00 do 20,00 sati, a nakon toga radnim danom od 8,00 do 16,00, a za skupine uz najavu u bilo koje dogovoreno vrijeme. Izložba će ostati postavljena do kraja veljače 2016. godine.
Svojom novom knjigom u kojoj Arhiv objavljuje Izvještaj Stjepana Pejakovića, petrinjskog građanina, gradonačelnika, ali i visokoga državnog službenika Austrijske carevine, o njegovom putovanju Vojnom krajinom 1868. godine, Arhiv će javnosti približiti još jedan vrijedan izvor podataka za gospodarsku povijest ovih krajeva, ali i za etnloška, demografska i druga društvena istraživanja.