IZLOŽBA FOTOGRAFIJA DORIJANA ŠIPUŠA

Dorijan Šipuš završio je studij na Odsjeku za snimanje Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Specijalizirano se bavi fotografijom, ali i snimanjem, retuširanjem kao i oblikovanjem svjetla.

Bio je 2013.g jedan od finalista seminara FOTOSOFIA  po izboru Damira Hoyke.Sudjelovao je i nagrađivan je na međunarodnim fotografskim natječajima u organizaciji fotografskih časopisa i društava poput britanskog The Photographic Angle.

Na ovoj su izložbi fotografije koncipirane u 11 serija: Segestica, Rane, Zaboravljeni Sisak, Dom?, Fragmenti, Noćni pejzaž, Tragovi svjetla, Magle, Vox populi, Mijene i Autoportret.

Tekst za katalog izložbe napisala je Alma Trauber, a ovdje iznosimo samo kratki isječak:

„ Bez obzira što se u ovdje izloženim fotografijama Dorijana Šipuša ne nalaze ljudi niti je to njegov isključivi fotografski fokus, ima nečeg istovremeno nevinog, novog i posve ljudskog u načinu kako je prostor u ovom fotografijama donešen.…Ovdje su fotografski kadar i sadržaj u njemu obuhvaćen, aktivni posrednici, više onoga što ne vidimo nego vidimo. Takva vrsta posredništva uvjetuje nas da tek naslućujemo. ...Identificirajući se s javnim prostorom ili fizičkom manifestacijom prostora kojim u biti upravljaju drugi, autor zaposjeda i intimizira dijelove grada, donoseći ih pred nas kao svoje i kao  posve nove.“